Изработка на интернет магазин

Изработка на интернет магазин

В пакетната цена за интернет магазина са включени определни модули и функционалности. Магазинът е с много практичен и гъвкав, код който позволява да се добавят нови модули и нови функционалности.

Интернет магазина е SEO оптимизиран за търсещи машини като google,  yahoo,  yandex, msn и др.

 

Модули и функционалности на универсален магазин ProSoftCommerce :

В най-горната лява част на магазина е мястото,където можете да впишете името на вашата фирма или магазин. Има възможност за добавяне на телефон, мобилен телефон, факс и e-mail.

В дясно от данните за Вашата фирма се намира търсачка на сайта. Търсачката на сайта селектира продукти от всички категории по зададена ключова дума. Тази търсачка проверява за съвпадения по име и описание на продукти,ако има 100 съвпадения на 100 различни продукта, показва 100 резултата.

В следващата по-долна част на интернет магазина е мястото за логото на Вашата фирма, магазин или марка.

Веднага след логото се намира банер система, която промотира тридесет продукта от всички категории на Вашия магазин. При кликване на определна категория от менюто, банер системата селектира за реклама 30 продукта от всички други категории, но не и от категорията, в която се намира потребителят. По този начин се осигурява рекламна и видимост на всички продукти от online магазина.

 

Навигационно меню с неограничен брой страници и под страници

 

  Дифлоутни страници в хоризонтално меню:

-       Начало (това е секция, в която се виждат абсолютно всички активни продукти, показват се по дванадесет продукта на страница, след дванадесетият продукт се включва страниране за останалите продукти)

-       За нас (страница, в която можете да опишете вашата дейност, информация за Вашият бизнес и търговия)

-       Промоции (страница, в която се показват всички промоционални продукти и топ оферти, в тази секция също се включва страниране след дванадесетият продукт. Странирането Ви позволява да показвате неограничен брой продукти и артикули.)

-       Стоки (страница,в която може да опишете какви стоки предлагате, какви марки или страни производители)

-       Доставка (това е страница от менюто,в която може да опишете начин на доставка, условия, срок и начин на плащане)

-       Контакти (контаки е страница с вградена форма за обратна връзка. В тази страница можете да публикувате вашите кординати като: адрес, телефон, факс, e-mail. При Ваше желание може да се добави и google maps локализация)

 

В хоризонталното меню има възможност да се добавят нови страници, подстраници и подстраници на подстраниците.

 

В долната час под хоризонтална навигация се показва името на селектираната страница на интернет магазина.

 

Дифлоутни страници във вертикално меню Категории:

 

-       Във вертикалната навигация е желателно да добавите всички категории и под категории на Вашите продукти.

По дифлоут има няколко категории, за да се ориентирате по-лесно и бързо за попълването му. Всички дифлоутни категории можете да промените от административният панел.

 

Под навигацията за категории сме програмирали друга банер система за продукти с промоционална цена.

 

Тази банер система също е програмирана със сложна, но практична функционалност. Промо банерат показва всички продукти,които са с промоционална цена. По същия начин както и горният банер се показват промоционални продукти от различни категории. Ако имате промоционални продукти само в една категориия и потребител разглежда точно нея, в банера ще се покажат промоциии от същата категория, но ако сте обявили промоция и на други продукти от други категории, ще се покажат промоции от всички други категории, без категорията на която се намира потребителя. И тази система е програмирана с цел промотиране и рекламиране на продукти и артикули от Вашият електронен магазин.

 

 

Абонирай се за новини

Това е нюзлетер система,която по дифлоут е включена само за абониране на потребители.

В нюзлетер системата всеки потребител желаещ да получава новини от Вашият интернет магазин, може да се абонира със своя e-mail.

При активация на системата в администартивният панел можете да отправяте един масов e-mail към всички абонирали се. Ако абониран потребител не желае вече да получава промоционални имейли, имате възможност да отсраните неговият имейл от списъкът. В  нюзлетер системата има възможност да добавите имейли на свои партньори. Когато изпращате e-mail с промоция или просто поздрав можете да селектирате до кого да бъде отправен имейла. До абонирани потребители, партньори или клиенти пазарували от Вашият магазин.

 

 

Моята количка

 

Моята количка е модул, който превръща един уеб сайт в интернет магазин . В този модул се показват избраните от потребител продукти.

От този модул всеки потребител може да проследява стойността и бройката на избраните продукти. Също така може да премахне избран от него продукт. При клик на количката потребителят се препраща на страница,от която може да поръча всички добавени в количката продукти. Не е необходимо предварително да е регистриран, за да направи поръчка.

В последните години се наблюдава тенденция за неангажиращи от регистрация за пазаруване магазини. Дългите форми и критерии за регистрация са досадни за много потребители. В този интернет магазин потребителите трябва да попълнат само няколко полета само с най-необходимите за Вас данни.

В моята количка на този магазин са интегрирани два калкулатора за изчисление стойноста на доставка до адрес или офис.

Единият калкулатор е на Еконт експрес, а другият на Speedy.

По Ваше желание може да се отсрани единият или двата. В зависимост с коя фирма за доставки предпочитате да работите.

 

 

Нов продукт

 

Това е система отново програмирана с цел реклама на продукти и артикули от Вашият електронен магазин. В тази система независимо от това на коя страница се намира потребителя се показва един от последно добавените  десет продукта. На всяко презареждане на страница или отиване на нова страница се показва различен продукт избран на случаен принцип от въпросните десет.

 

 

Анкета

 

Анкета е модул, в който по дифлоут има един въпрос и три възможни отговора зададени от Вас.

По дифлоут не можете да сменяте въпроса или неговите отговори.

Ако включите модул анкета ще имате възможност да сменяте въпросите и отговорите, когато и колкото пожелаете. Можете да добавяте нови анкети без да изтривате старите. Така по този начин имате възможност да водите статистики на кои въпроси колко човека са отговорили и какви отговори са избрали.

 

 

Продукти

 

Към всеки продукт имате възможност да добавите:

-       Заглавие

-       Артикулен номер

-       Размер или грамаж

-       Стара цена

-       Нова цена

-       Описание

-       Изображения до 5 броя (всяко изображение е свързано със зуум галерия,която позволява детайлно раглеждане)

-       Активност на продукта (ако даден продукт се изчерапа от складовата наличност, не е необходимо да го изтривате и след това отново да попълвате всички данни за него. В този интернет магазин можете само да отметнете, че не е активен и той вече няма да се показва никъде в сайта.)

-       Бройки в наличност (при публикуване на продукт можете да посочите налична бройка. Не се вижда от потребителите!)

-       Обработка на поръчки (при получаване на поръчка имате три опции: не обработен, изпратена и завършена. При завършена поръчка автоматично се намалява бройката на наличност. Така лесно можете да следите за оставащите налични бройки.)

 

 

Поръчки

 

Всички направени поръчки се получават в административният панел и на посочен от Вас e-mail.

 

Администратори

 

Нивото на достъп в административният панел на интернет магазина е с две различни нива. Ниво едно е с достъп само до страниците обслужващи всички поръчки.

Второто ниво е с достъп до абсолютно всички модули и страници.

С различните нива на достъп можете да доверите поръчките на Ваш служител и това да не Ви притеснява, че би могъл да обърка или нарани информация от интернет магазина.


Изграден е модул, от който можете да регистрирате неограничен брой администратори, да променяте тяхното ниво на достъп, да коригирате техните данни или да изтриете профил.

 

Всеки желаещ може да тества демо версия на интернет магазина. Свържете се с посочените контакти на Уеббилд България ЕООД и направете запитване за демо версия.

Всеки закупил online магазин ProSoftCommerce ще получи подробно указание за работа с CMS системата.