Уеб дизайн София

Уеб дизайн София

Уеб дизайн

 

Уеб дизайн е аранжиране елементите на един сайт - хипертекст (линкове), компютърна графика, компютърна анимация, звук, по определен начин за представяне на сайта след това от уеб браузър, най-често по визуален път.

 

Уеб дизайнът включва изработване на една или повече уеб страници, които се организират чрез набор от вътрешни препратки (хипер връзки).

Важно е да се разбира разликата между уеб дизайн и уеб разработване, като второто освен уеб дизайн обикновено включва и изпълними програми или скриптове, които се изпълняват отдалечено на сървър, а техният резултат се визуализира посредством уеб страници.

 

Историческият протокол за изработването на уеб сайт е създаден от Европейската организация за ядрени изследвания CERN.

Първоначално уеб страниците са били използвани като вътрешна система за свързане на отделени един от друг текстове на сървърите на ЦЕРН.

Впоследствие поради изключителното си удобство по този начин да се свързват текстове чрез хипер връзки идеята бързо набира скорост и скоро след това се появява първият графичен браузър Gopher, който при пускането си е бил невероятен хит, поради възможността си да представя графично хипертекста, позволявайки не само форматирането му, но и използването на картинки.

Впоследствие се появяват по-модерни браузъри с които WWW (World Wide Web) започва да доминира над по-старите стандарти и продължва да съществува и до днес.

 

Първият създаден уеб сайт се е намирал на адрес info.cern.ch

 

Какво може да се тълкува под думите уеб дизайн?

Графичен дизайн на графични елементи,които се използват за визията на уеб сайта.

- HTML и CSS програмиране за Външния вид на уеб сайта като се използват всички предварително направени графични елементи.

До тук с уеб дизайна

 

За да е функционален и динамичен един уеб сайт не му е достатачно само уеб дизайн

След оформянето на уеб дизайна следва истинското програмиране,чрез което всеки уеб сайт се превръща в нещо повече от една визитка в интернет пространството. 

Уеб програмирането превръща всяка страница в динамичен уеб сайт, който можете да управлявате сами без помоща на програмист.