Защо да плащам за хостинг?

Защо да плащам за хостинг?

hosting

Безплатният хостинг има редица негативи, поради което в много случаи не е подходящо решение.

Накратко ще изброим някои от недостатъците:
 

Използването на под-домейн
Ползването на безплатен хостинг се обвързва почти винаги с ползването на под-домейн. Това означава, че вместо сайта да носи името само на Вашата фирма (продукт или услуга), той ще съдържа и името на този, който Ви предоставя хостинга. Такова решение много често оставя неприятно впечатление у потребителите - казват си, че нямате собствен сайт, а ползвате нещо безплатно. В бъдеще, ако се наложи да се откажете от подобна услуга, ще се смени и името на сайта, което е неудобство за Вас и Вашите клиенти.
 

Ограниченията
На практика не може да съществува неограничено дисково пространство и когато потребителите на даден безплатен хостинг го надхвърлят, доставчикът налага ограничения. Това води до проблеми за Вас и сайта Ви.

При платения хостинг се влагат много повече ресурси за обезпечение и подобен проблем не се получава.

 

Рекламните банери на сайта Ви
Тъй като все пак няма нищо безплатно, за да не бъде на загуба доставчикът на безплатен хостинг ще сложи на сайта Ви рекламни банери. Те няма да бъдат одобрени от Вас, възможно е тематично и визуално да не отговарят на концепцията на сайта Ви. Това неминуемо ще направи лошо впечатление на всички, които го разглеждат.

 

Лоша поддръжка
Безплатният хостинг в повечето случаи има лоша или почти никаква поддръжка. В случай на технически проблем няма да има на кого да се обадите, за да бъде отстранен навреме.

Портфолио

Проекти изработени от Уеббилд България ЕООД

WebBuild