Лизингови продажби

Лизингови продажби

Увеличете продажбите си като предоставите възможност на потребителите да пазаруват на лизинг

В онлайн магазините все повече се увеличава интереса към лизинговите продажби. Интереса към такива продажби е най-вече към по-скъпите стоки за които потребители нямат възможност да заплатят на куп, а в същото време имат нужда от тях.

При лизинг продажбите, плащанията към търговеца не са разсрочени. При одобрение на потребител за лизинг, търговеца получава цялата сума за стоката, а потребителя изплаща на вноски към банка или кредитна институция.

За лизингови продажби най-популярни посредници са „TBIBank“, “UniCredit” и „БНП Париба“.

Във всеки онлайн магазин може да се разработи модул за пазаруване на лизинг, но преди това търговеца трябва да е сключил договор с избраната банка. Тъй като всички банки имат различни условия за лизингови продажби, както и различни схеми на изплащане и различни лихви, в един онлайн магазин може да се предостави на потребителите повече от една опция за избор на лизингов посредник.

Как работи модул за лизингови продажби в онлайн магазин?

При пазаруване в онлайн магазина потребителя избира метод на плащане чрез лизинг. Избира банка и схема на плащане. Данните за кандидатстване се изпрашат автоматизирано да банковата, а търговеца се известява, стоката ще се изплаща на лизинг. След като банката одобри потребителя за лизинг, подписа договор с него и превежда цялата сума на търговеца. Търговеца получава цялата сума и повече няма друг ангажимент към тази продажба освен да достави поръчаната стока на клиента.