SEO оптимизация

SEO оптимизация

SEO оптимизация

Имате прекрасно конструиран и красив уеб сайт, с добро съдържание, НО въпреки това не се класира напред в листата на търсачките? Не знаете поради каква причина Вашият сайт остава невидим за Google и другите интернет търсачки?

Ние, в Уеббилд България ще дадем отговори на въпросите Ви...

Търсачките не са хора, а машини. За да се справят с милионите уеб страници, съставляващи World Wide Web, те почти напълно са автоматизирали работата си. Софтуерната програма не гледа на уеб дизайна на сайта по начина, по който гледате Вие. Това не значи, че не може да имате сайт с красив уеб дизайн, който да е отлично оптимизиран за интернет търсачките. За да го постигнете трябва да знаете как търсачките виждат, посещават и обхождат Вашия сайт.

Първата крачка за изработване на уеб страница приключва дотук, със завършен и одобрен външен вид на дизайна.

Следва втората крачка - изграждане и програмиране на същинската и най-важна част на сайта Ви. Програмният код на уеб базирания софтуер и текста на Вашето приложение са същинското ядрото, от което Google и останалите търсачки черпят информация за дейността Ви в Интернет. Поради сложността на Мрежата, търсачките изпълняват поредица от операции, което улеснява тяхната работа и така си помагат да съберат качествена информация от Интернет сайта Ви.

Проучване на Мрежата

Търсачките изпращат автоматични програми, понякога наричани bots или spiders, които използват хиперлинк структурата на Интернет, за да преминават през съдържанието на страниците в Мрежата. Според изчисления, роботите на търсачките са преминали през почти половината от всички страници, които съществуват в Интернет. След като спайъдърите претърсят уеб страницата, нейното съдържание се форматира така, че да позволи бързо теглене на информация за съответния сайт. Ето защо страниците се съхраняват в огромна и умело администрирана база данни, която е сърцевината на индекса на търсачката. Индексите са съставени от много на брой документи, достигащи до потребителите изключително бързо - само в рамките на няколко секунди. При обработка на запитванията машината за търсене преглежда документите в своя индекс, които отговарят най-добре на търсенето.

При класирането на резултатите Google няма да покаже всички на една страница, а дори и да го направи, необходимо е да се определи начин, по който да се реши кой сайт или документ ще бъде показан на първо място. Ето защо машината за търсене прилага специален алгоритъм, за да пресметне кои резултати отговарят най-добре на нуждите на потребителя.

Текст и съдържание

Посетителите в Мрежата търсят информация, която нормално се показва в текстова форма. Добре програмираният уеб сайт, текста и съдържанието, свързани с темата на сайта, трябва да бъдат приоритет за всеки собственик на уеб базиран софтуер, ако иска сайтът му да дава добри резултати в търсачките. За съжаление малко хора знаят това и често се отнасят пренебрежително към съдържанието на сайта си. Чрез специални техники на уеб програмиране може да се изгради много добре оптимизиран сайт, но ако той е лишен от съдържание няма да се класира добре в списъците на търсачките. По-голямата част от сайтовете в Интернет не са добре оптимизирани – с не добър програмен код и текстово съдаржание. Много от сайтовете все още съдържат прекалено кратко описание за съдържанието си. Такива са повечето страници за продажба на различни продукти.

Но как ще продавате, ако не можете да привлечете достатъчно потребители попаднали на Вашия сайт чрез ключова дума в търсачките? Иначе казанo, ако не отделите достатъчно време да опишете продуктите си, ще изгубите доста потребители и потенциални купувачи. Наемете оптимизатор, който не само ще оптимизира програмирането и уеб дизайна на сайта Ви, но ще Ви даде съвети за неговото текстово съдържание.

Ние от Уеббилд България можем да Ви помогнем да намерите баланса. Доверете ни се!

Ключови думи

Търсачките помагат на хората да намират това, което ги интересува, като системно изпращат своите спайдери, за да преглеждат и класират сайтовете. Сайтовете се класират според това, доколко ключовите им думи се приближават до темата на търсенето на потребителите. Колкото е по-полезна информацията на сайта за потребителя, направил съответното запитване, толкова по-нагоре в класацията ще се появи добре оптимизираният сайт. Оптимизацията на сайта e сложен комплекс от работа по повишаване рейтинга на сайта в търсещите машини като Google. Оптимизацията на уеб сайта за Google подобрява и облекчава условията за намиране на страниците на Вашия сайт от търсещите машини, а качеството на проведената оптимизация ще помогне да покаже на търсачките, че Вашата страница най-много съответства.
УеББилд България предлага професионална оптимизация на сайтове за търсачки.

Какво представлява оптимизацията на уеб сайта?

Това е покачване на Вашия сайт в първите линии от резултатите при търсене по зададени ключови думи. Нашите служители, от сектора ни за популяризация и SEO оптимизация на сайтове, използват в своята работа главните принципи на действие на търсачките. За това се предлага подбор на семантично ядро на уеб сайта, основни ключови думи, а след това се предлага оптимизация на сайта по тези думи. Разбира се, преди да започнем оптимизацията на Вашиат сайт първата ни работа е да проучим конкуренцията в Интернет по ключовите думи, по които желаете сайтът Ви да се индиксира в търсачките.
Ние Ви предлагаме да оптимизирате своя сайт като гарантираме, че ще бъде на първите места в търсачките по ключови запитвания.
Ако се обръщате към нас за изработка на сайт, то ние ще създадем при изграждането му нужната структура за оптимизация. Ако имате сайт и желаете да вдигнем рейтингът му на по-горни позиции в търсещите машини, то може да се наложи да изменим наличната структура и програмния код на сайта Ви.

Пълно и детайлно описание на процеса по оптимизация на един сайт се предлага от малко уеб дизайн и рекламни агенции. И работата не е в тайните на оптимизаторите или в тайнствата на процеса на оптимизация. Просто, огромният обем необходима за съпоставяне информация и взаимно изключващи се способи и технологии за оптимизация на сайта, поражда множество пътища към достигане на успеха в дадения процес, неща които не се поддават на автоматизация и систематизация в пълен обем. Далеч не всяко студио за уеб дизайн е способно да осигури първи позиции в търсещите машини за своите клиенти. Някои колеги така и не изпълняват дадените към клиента обещания, аргументирайки се с това, че търсещите машини постоянно менят алгоритмите за индексация на страниците. Това с алгоритмите е истина, но в крайна сметка всичко зависи от опита на компанията, квалификацията и грамотността на нейните специалисти.

Понякога е необходимо само седмица, за да бъде Вашия сайт в топ десет в търсещите машини. Разбира се това се случва когато конкуренцията във Вашата област е малка. Когато конкуренциата е по-голяма е необходимо по-дългосрачна работа по сайта, за да се стигне до нужните резултати.

Преди да се ангажираме с професионално мнение и отговор за SEO оптимизация, ние ще проучим конкуренцията и ще се запонаем с програмния код на Вашето уеб приложение, след което ще можем да определим срок и цена за оптимизацията.