Скорост на зараждане

Скорост на зараждане

Максимално бързо зареждане на страниците

Защо е важно страниците на eCommerce сайта да зареждат максимално бързо?

Може би сте попадали на магазини в които при опит да разгледате един продукт или една категория с продукти чакате по няколко минути да зареди страницата. В такива ситуации потребителя често напуска уеб сайта и търси желаният от него продукт в друг търговски сайт. Това е една от най-важните причини сайта да зарежда максимално бързо и това да не е причина за загуба на потенциални клиенти.

Когато страницата зарежда бавно това означава, че като бекграунд работят тежки скриптове които изразходват твърде много процесорно време. Ако магазина ви е на споделен хостинг, дори и при високи сървърни ресурси има ограничение на процесорното време. При превишаване лимита на това процесорно време, от хостинг компанията спират сайта, а вие губите потребители и продажби. Освен тежки скриптове, сайта може да има неправилно структурирана база данни и от това да идва ниската скорост на зареждане. Причините могат да много и различни. Всичките водят до загуби!

За нас в Уеббилд България, това е една от многото ни критериите за високо качество на уеб платформа!

При разработката на магазини с голяма гама от продукти често използваме допълнителни технологии за по-бърза обработка на скриптове и бази данни.

Скоростта на зареждане е много важна и за SEO оптимизацията на страниците. От нея зависи в голяма степен дали и как ще бъде индексирана страницата в индекса на google.