Модул Блог/Новини

Модул с цел обогатяване текстовото съдържание на онлайн магзина или с цел публикуване на актуални събития и новини свързани с нова линия продукти.

Как да накарате секция „новини“ в сайта да работи за вас?

Ако ви предстои изработка на онлайн магазин и се чудите дали ви трябва секция „Новини“, то убедете се, че знаете как да се възползвате от нея така, че да печелите. За целта трябва да я представите правилно. Има куп сайтове със скучни и ненужни новини, които не вършат абсолютно никаква работа. Потребителите не ги харесват, не ги четат и не ги споделят. Такива е по-добре да ги няма.

Ако новините са интересни, ще увеличат трафика към сайта

Секцията „Новини“ не се поставя в сайта, защото другите правят така, нито пък за да запълни свободно място в дизайна. Този модул има ясно разписани функции:

• Помага за индексирането на сайта. Когато имате качествено съдържание, то се харесва и на търсачките и съответно те го класират напред в резултатите;

• Засилва трафика към сайта. Ако новините са достатъчно интересни, потребителите ще ги споделят в социалните мрежи, а това неминуемо означава повече трафик към сайта;

• Носи ползи за клиентите. Когато публикувате важна информация, съвети и споделяте опит, това кара потребителите да ви харесват много повече и да ви имат доверие;

• Увеличава продажбите. Колкото по-професионално се представяте, колкото повече знания и умения показвате, толкова повече расте интересът към вас и това, което търгувате.

Когато пишете новини, не се увличайте в хвалби и рекламни послания, а се старайте да бъдете в услуга на потребителите с важна за тях информация.

Пишете новини, които имат смисъл за потребителите

Ако не сте наясно какво точно да публикувате, направете проучване и прецизирайте с точност вашата аудитория. Когато знаете какви са потребителите, които посещават сайта ви, какво искат и какво очакват, ще знаете и какво да им предложите. Създайте съдържание, което има смисъл за тях и после си отговорете на въпроса дали самите вие бихте го споделили в социалните мрежи.

Сега е моментът да се уверите, че имате на удобно място в сайта си бутони за Facebook, Twitter, LinkedIn и другаде, където решите, че е удачно, в зависимост от дейността ви. Секция „Новини“ е инструмент, който може да ви даде много и да ви направи популярни в интернет. Усилията за нейното правилно оформяне и представяне си заслужават и е хубаво да не пропускате подобна възможност.