CRM бизнес софтуер (Bi): Как работи и какви предимства има?

CRM бизнес софтуер (Bi): Как работи и какви предимства има?

CRM бизнес софтуер (Bi): Как работи и какви предимства има?

Събирането на данни е от огромно значение за развитието на компаниите, които искат да са в крак с технологиите и да реализират напредък. Целият масив от информация трябва да бъде групиран, анализиран и представен по разбираем начин с цел планиране на бизнеса и вземане на правилните решения. Полезният инструмент, който управлява този процес в съвременното предприятие, е познат като Bi (Business Intelligence) софтуер. 

Този CRM бизнес софтуер Bi, който действа като бизнес разузнаване, използва всякакви вътрешни и външни източници, за да събира информация и да я превръща в удобни за ползване и разчитане отчети и визуализации. Черпи данни от счетоводния софтуер, CRM софтуера, от този за управление на запасите, трафика на сайта и т.н. 

Bi софтуерът помага за филтрирането на информацията и осигуряв бърз достъп до точно тази, която е необходима на определен етап. Това е значително предимство за доминиране на постоянно развиващия се конкурентен пазар и всеки в компанията трябва да може да работи с бизнес софтуера.

Какви са ползите от използването на Бизнес софтуер Bi

Събраните данни са мощно оръжие и когато те се използват правилно, могат изцяло да променят бизнеса и да му дадат тласък за развитие. Bi помага при вземането на решение за отстраняване на неработещи звена, наемане на нови хора със съответните квалификации, изчисляване на конкретни стойности и т.н. Сред най-разпространените ползи на Бизнес софтуера са:

  • превръща не систематизирани данни в напълно разбираема и подредена информация;
  • съхранява конфиденциалната информация вътре в организацията при висока степен на сигурност;
  • осигурява регламентиран достъп до базата с данни на оторизираните служители;
  • пести време и усилия на отдела по мениджмънт;
  • има решаващо значение при вземането на управленски решения;
  • дефинира ключовите показатели за ефективност;
  • открива грешки и проблемни звена;
  • следи пазара, сравнява конкурентите и анализира поведението на потребителите;
  • автоматизира рипортинг процесите.

Дава поглед върху цялостната картина на бизнеса, като ускорява вземането на решения и поставя ясни индикации за начините на увеличаване на печалбата.

Как работи Бизнес софтуерът

Бизнесът работи с конкретни цели и задачи, които си поставя и преследва до тяхното пълно реализиране. За да се случи това, е необходимо суровите данни да бъдат обработени и складирани на едно място, откъдето да се извличат при необходимост. Бизнес софтуер Bi включва изготвените анализи, като част от целия процес. Помага в изготвянето на заключения и прогнозирането на бизнес модели.

Bi е софтуер, който постоянно се оптимизира и надгражда. Той включва все повече полезни функции и се превръща в безценен помощник на мениджмънта. Освен че извлича данни от огромни масиви с разнородна информация, той умее да подготви тези данни за анализ, като систематизира толкова източници, колкото е необходимо. В състояние е да докладва, като предоставя анализираното на съответните оторизирани потребители.

Извършва различни видове анализ – статистически, описателен, визуален. Прави запитвания, като задава въпроси и извлича отговори, проследява ефективността. Създава инфографики, за да запази динамиката на процесите и да предаде повече яснота чрез сравняване и съпоставяне. Използва диаграми, графики и хистограми, за да тълкува данните.

Какви други предимства има Бизнес софтуерът Bi

В неговите възможности е да анализира приходите и разходите, като търси възможности за по-висока рентабилност, очертава пазарните тенденции и профилира потребителите. Отличава се с гъвкаво обслужване, удобна платформа и завидна бързина на разчитане на данни.

Добрата новина е, че софтуерното решение не е предназначено само технически грамотни хора и тесни специалисти. То може да се използва от всички служители на всеки един отдел във фирмата. Продуктът автоматично управлява данни и провежда тестове, които в миналото са били обект на работа единствено на IT-специализирани звена, занимаващи се с изследователска дейност на данни.

Защо всяка компания има нужда от Bi

Не трябва да се поставя знак за равенство между Bi и бизнес анализ. Колкото и да е тънка разликата между тях, тя съществува и двете понятия не са взаимно заменяеми. При бизнесът анализът става дума за дългосрочни прогнози, докато Bi акцентира върху моментното състояние и предлага решения в настоящ и близък период от време.

Всяка компания, която събира и обработва данни, колкото и малка да е тя, трябва да внедри Бизнес софтуер Bi. Той се интегрира успешно с всички останали системи, с които работи фирмата. Неговата ефективност се забелязва толкова по-убедително, когато постъпващите данни са много и разнородни. 

Ако имате въпроси, свържете се с нас и ни попитайте за най-новите иновативни технологии, които съдържат съвременните Bi инструменти. Готови сме да ви окажем пълно съдействие, да ви консултираме, както и да разработим подходящ софтуер, специално за вашите нужди.

0 коментара

Напишете своят коментар:

Други статии от нашия блог:

Кое колко струва или как да сложим точната цена

Кое колко струва или как да сложим точната цена

В търговията е важно какво продавате и на какви цени. В онлайн търговията – също. Колкото и уникални стоки и услуги да предлагате, ако нямате адекватно ценообразуване, шансът ви ...
Важните първи стъпки за онлайн магазин

Важните първи стъпки за онлайн магазин

Важните първи стъпки в изграждането на успешен онлайн магазин Онлайн магазинът е сериозно начинание. Изисква време, труд, отдаденост и прецизно пресметната инвестиция. Може да б...
Уеб сайтът ви е готов. И сега накъде?

Уеб сайтът ви е готов. И сега накъде?

Всеки бизнес, за да се позиционира успешно, трябва да има подобаващо дигитално присъствие. Професионалната изработка на сайт е задължителна за която и да е компания, без значение каква...
Изработка на сайт за заведение

Изработка на сайт за заведение

Имате заведение? Трябва ви сайт, ако искате да сте популярни и харесвани Имате заведение и това, от което спешно се нуждаете са клиенти. В такъв случай, не отлагайте и се заемете с ...
Лоялни клиенти

Лоялни клиенти

Обичате да печелите? Трябват ви лоялни клиенти. Какъвто и онлайн магазин да имате, ако липсват продажби, ще се наложи да се разделите с него. Ако сте избрали подходящата компани...
Обслужване на онлайн поръчки

Обслужване на онлайн поръчки

Как най-лесно да (не)вбесите клиентите И баба знае, че продажбите в един магазин в голяма степен зависят от продавачите. Дали са вежливи, усмихнати и дружелюбни. Дали ги мързи или в...