Софтуерът за фактуриране

Софтуерът за фактуриране

Софтуерът за фактуриране

Един от най-ценните и вечно недостигащи ресурси на бизнеса е времето, необходимо за неговото развитие, управление и осъвременяване. Често търговците губят часове в търсене, сортиране и изпращане на фактури до счетоводството. С подходящ софтуер за фактуриране компаниите, включително малките и средните, могат успешно да се справят със съвременните предизвикателства. 

Всичко, от което се нуждаят е да улеснят целия процес по осчетоводяване, правилно да го ръководят и да имат цялостен поглед върху финансовото състояние на бизнеса. Само така ще бъдат напълно адекватни на пазара, ще се движат в синхрон с бързите темпове на развитие на отделните икономически сектори и ще се възползват от добра и безпроблемна комуникация с клиенти, партньори и контрагенти.

Какво е софтуер за фактуриране

Представлява програма, с чиято помощ е възможно контролирането, записването и управлението на фактури, в това число издадени и получени. Фактурите могат да отразяват както покупки, така и продажби на стоки и услуги. Те могат да бъдат между различни компании или отделни физически лица, упражняващи свободни професии или работещи на хонорар. 

Софтуерът организира цялата информация, като улеснява правенето на анализи и следене на финансите. Той позволява издаването на фактури бързо, лесно и персонализирано. Качва данни за разходи, партньори, продукти, отчети – месечни, тримесечни, годишни. Добавя декларации, договори и анекси, банкови извлечения и др. Създава отчети за приходи и разходи, данъци и такси, печалби и загуби. Експортира и импортира справки и отчети.

Как да изберем софтуер за фактуриране

Ако се чудите кое софтуерно решение е подходящо за вас, обърнете внимание на следните показатели:

  • потребители – колко души от персонала са ангажирани с фактуриране и могат ли едновременно да го правят;
  • клиенти – техният брой постоянен ли е или варира;
  • брой фактури – по колко документа месечно издавате, тъй като софтуерът може да бъде със зададени ограничения; 
  • автоматизирано фактуриране – много по-удобно от ръчното въвеждане на информация;
  • онлайн събиране на фактури – повишава продажбите и облекчава целия процес;
  • синхронизация – възможност за изпращане на фактури на по-късен етап;
  • персонализация – добавяне на съобщение към определени клиенти при изпращането на фактури;
  • филтри за извличане на данни – следене на сметки, анализи, история на плащанията, напомняния за срокове и т.н.;
  • безопасност – запазване на цялата информация на едно място, без риск от загуба на фирмени данни;
  • поддръжка – осигурено техническо обслужване.

Клиентите се впечатляват от добре изглеждащата фактура. Софтуерът предлага документ с всички задължителни реквизити в комбинация с подходящ и отличаващ се дизайн. 

Какви предимства има софтуерът за фактуриране

Добре разработеният продукт е лесен и приятен за използване. За работа с него не е необходимо наемането на високоспециализирани служители. Всеки би могъл да издава фактури – от мениджъра и собственика до началник склад и продавач в магазина. Фактурите винаги изглеждат по един и същи начин, с правилни данни, професионално създадени и защитаващи бранда.

Софтуерното решение предлага всички необходими функционалности, свързани с конкретния бизнес. Еднакво бързо и с лекота позволява издаването на няколко фактури, без значение дали месечно или на час. Инсталира се лесно и може да се използва на различни устройства. Възможна опция е конвертирането в различни валути, което е огромно предимство за компании с международна дейност.

Как се интегрира със складов софтуер

Това е добър начин всички издадени документи да попаднат в базата данни на програмите чрез директен трансфер и да улеснят управлението на бизнеса. С подходяща складова програма напълно безпроблемно става проследяването на логистиката на стоките от тяхната доставка в склад до продажбата им на крайни клиенти или търговци.

Технологичните новости дават широко поле за изява на мениджмънта и неминуемо налагат разработването и използването на съвременни компютърни програми и системи, които улесняват планирането и управлението на бизнеса. Заслужено място заемат ERP системите във всичките им разновидности, както и складовият софтуер, без който е немислима дейността на компаниите, заети в бранша. 

Преглед на данните от минал период

Това е първото нещо, което трябва да направите, когато избирате складова програма.  Запознайте се със статистиката за предишни приходи и разходи, продажби, доставки и др. Така най-сигурно ще установите от какво имате нужда и какво да промените, за да съкратите времето за обслужване, да следите складовите наличности, както и спазването на сроковете за доставка. Това ще утвърди имиджа на компанията и ще улесни печеленето на пазарно предимство.

Подробен списък на желаните функции

Проследете всички дейности, които се случват от постъпване на продуктите в склада до получаването им от клиентите и преценете какви изисквания да заявите, като съставите списък. Програмата може да ви осигури пълен контрол върху доставките и запасите, следене на наличности в реално време, обработка на постъпили заявки на минутата, разпределение на поръчките, опаковане и изпращане на стоките и т.н. 

Предимството на уеб базиран софтуер

Съхраняването на информация на сървърно устройство изисква доста голямо пространство. Достъпът е ограничен, тъй като е възможен само от едно устройство, а всеки хардуерен проблем може да доведе до загуба на данни. Изборът на уеб базиран софтуер елиминира тези ограничения. Той предоставя достъп от разстояние и по всяко време, без да се налага инсталирането му на вашето устройство. Дори да преинсталирате операционната си система, което често се случва, няма да загубите създадените записи в складовата програма.

Кога е време за софтуер за фактуриране

В момента, в който искате да спестите време, усилия и пари, да спрете да ровите в документация всеки месец в търсене и сортиране на фактури. Счетоводният софтуер гарантира поддържане на актуално счетоводство по всяко време, като предлага гъвкавост и рентабилност. Осигурява достъп до цялата информация, без значение дали сте в офиса или извън него. 

Улеснява комуникацията със счетоводителите, след като им предоставите определен достъп до системата. Така те ще виждат промените в реално време и ще разчитате на бърза и навременна обратна връзка с тях. Какви функции да има, зависи от обема работа, спецификите на бизнеса и индивидуалните предпочитания на всеки. Това, което върши работа при един търговец, може да се окаже недостатъчно за друг. 

Възползвайте се от опита, който имаме в Уеббилд България, потърсете ни за консултация и индивидуална оферта. Ще ви покажем как да създадете проформа фактура в рамките на минута и само с един клик да я генерирате в професионална и страхотно изглеждаща фактура с вашето лого. Ще ви предложим нищо по-малко от това, което ви трябва и нищо в повече, което да претовари системата и да я оскъпи ненужно.

1 коментар

коментар от  Павел коментар от  Павел Павел 2023-08-06

В България електронните фактури са признати и регулирани от Закона за електронното управление (ЗЕУ), Закона за електронната търговия (ЗЕТ) и Закона за данъка върху добавена стойност (ЗДДС). Тези закони осигуряват правна основа за използването на електронни фактури и определят изискванията и условията за тяхното валидност и признаване. Програма за фактуриране, издаване на фактури онлайн, управление на бизнеса и счетоводството.

Напишете своят коментар:

Други статии от нашия блог:

Предстоят промени в електронната търговия „Омнибусна директива“

Предстоят промени в електронната търговия „Омнибусна директива“

Предстоят промени в електронната търговия - новите правила идват с високи санкции Засилените темпове, с които се развива електронната търговия налагат предприемането на пакет от мер...
Онлайн търговията в условия на криза

Онлайн търговията в условия на криза

Всяка криза е своеобразно сито за бизнеса. Оцеляват тези, които успеят бързо да се приспособят и да се възползват от променящите се условия. Без значение кога и как ще приключи нас...
Защо очакванията в онлайн търговията често се разминават с реалността?

Защо очакванията в онлайн търговията често се разминават с реалността?

Онлайн бизнесът в световен мащаб и в частност у нас показва толкова стремглаво развитие, че желаещите да се занимават с електронна търговия расте с почти същите темпове. За много от ка...
Уеб сайт за онлайн продажба на дрехи

Уеб сайт за онлайн продажба на дрехи

Тънкости при създаването на магазин за дрехи Искате да продавате дрехи онлайн? Идеята е добра и резултатите могат да бъдат наистина удовлетворяващи, стига да сте добре информирани и...
Как да изберем фирма за разработка на софтуер

Как да изберем фирма за разработка на софтуер

Всеки бизнес, без значение колко голям и в коя сфера е, ако иска да се позиционира успешно в уеб пространството, трябва да знае защо го прави. Първата важна стъпка е изготвянето на ясн...
UX дизайн

UX дизайн

UX дизайнът: удобен, логичен и удоволствие за потребителя При изработка на сайт неговата функционалност е от първостепенно значение. Също така обаче, сайтът трябва да е удобен и при...