Софтуерът за фактуриране

Софтуерът за фактуриране

Софтуерът за фактуриране

Един от най-ценните и вечно недостигащи ресурси на бизнеса е времето, необходимо за неговото развитие, управление и осъвременяване. Често търговците губят часове в търсене, сортиране и изпращане на фактури до счетоводството. С подходящ софтуер за фактуриране компаниите, включително малките и средните, могат успешно да се справят със съвременните предизвикателства. 

Всичко, от което се нуждаят е да улеснят целия процес по осчетоводяване, правилно да го ръководят и да имат цялостен поглед върху финансовото състояние на бизнеса. Само така ще бъдат напълно адекватни на пазара, ще се движат в синхрон с бързите темпове на развитие на отделните икономически сектори и ще се възползват от добра и безпроблемна комуникация с клиенти, партньори и контрагенти.

Какво е софтуер за фактуриране

Представлява програма, с чиято помощ е възможно контролирането, записването и управлението на фактури, в това число издадени и получени. Фактурите могат да отразяват както покупки, така и продажби на стоки и услуги. Те могат да бъдат между различни компании или отделни физически лица, упражняващи свободни професии или работещи на хонорар. 

Софтуерът организира цялата информация, като улеснява правенето на анализи и следене на финансите. Той позволява издаването на фактури бързо, лесно и персонализирано. Качва данни за разходи, партньори, продукти, отчети – месечни, тримесечни, годишни. Добавя декларации, договори и анекси, банкови извлечения и др. Създава отчети за приходи и разходи, данъци и такси, печалби и загуби. Експортира и импортира справки и отчети.

Как да изберем софтуер за фактуриране

Ако се чудите кое софтуерно решение е подходящо за вас, обърнете внимание на следните показатели:

  • потребители – колко души от персонала са ангажирани с фактуриране и могат ли едновременно да го правят;
  • клиенти – техният брой постоянен ли е или варира;
  • брой фактури – по колко документа месечно издавате, тъй като софтуерът може да бъде със зададени ограничения; 
  • автоматизирано фактуриране – много по-удобно от ръчното въвеждане на информация;
  • онлайн събиране на фактури – повишава продажбите и облекчава целия процес;
  • синхронизация – възможност за изпращане на фактури на по-късен етап;
  • персонализация – добавяне на съобщение към определени клиенти при изпращането на фактури;
  • филтри за извличане на данни – следене на сметки, анализи, история на плащанията, напомняния за срокове и т.н.;
  • безопасност – запазване на цялата информация на едно място, без риск от загуба на фирмени данни;
  • поддръжка – осигурено техническо обслужване.

Клиентите се впечатляват от добре изглеждащата фактура. Софтуерът предлага документ с всички задължителни реквизити в комбинация с подходящ и отличаващ се дизайн. 

Какви предимства има софтуерът за фактуриране

Добре разработеният продукт е лесен и приятен за използване. За работа с него не е необходимо наемането на високоспециализирани служители. Всеки би могъл да издава фактури – от мениджъра и собственика до началник склад и продавач в магазина. Фактурите винаги изглеждат по един и същи начин, с правилни данни, професионално създадени и защитаващи бранда.

Софтуерното решение предлага всички необходими функционалности, свързани с конкретния бизнес. Еднакво бързо и с лекота позволява издаването на няколко фактури, без значение дали месечно или на час. Инсталира се лесно и може да се използва на различни устройства. Възможна опция е конвертирането в различни валути, което е огромно предимство за компании с международна дейност.

Как се интегрира със складов софтуер

Това е добър начин всички издадени документи да попаднат в базата данни на програмите чрез директен трансфер и да улеснят управлението на бизнеса. С подходяща складова програма напълно безпроблемно става проследяването на логистиката на стоките от тяхната доставка в склад до продажбата им на крайни клиенти или търговци.

Технологичните новости дават широко поле за изява на мениджмънта и неминуемо налагат разработването и използването на съвременни компютърни програми и системи, които улесняват планирането и управлението на бизнеса. Заслужено място заемат ERP системите във всичките им разновидности, както и складовият софтуер, без който е немислима дейността на компаниите, заети в бранша. 

Преглед на данните от минал период

Това е първото нещо, което трябва да направите, когато избирате складова програма.  Запознайте се със статистиката за предишни приходи и разходи, продажби, доставки и др. Така най-сигурно ще установите от какво имате нужда и какво да промените, за да съкратите времето за обслужване, да следите складовите наличности, както и спазването на сроковете за доставка. Това ще утвърди имиджа на компанията и ще улесни печеленето на пазарно предимство.

Подробен списък на желаните функции

Проследете всички дейности, които се случват от постъпване на продуктите в склада до получаването им от клиентите и преценете какви изисквания да заявите, като съставите списък. Програмата може да ви осигури пълен контрол върху доставките и запасите, следене на наличности в реално време, обработка на постъпили заявки на минутата, разпределение на поръчките, опаковане и изпращане на стоките и т.н. 

Предимството на уеб базиран софтуер

Съхраняването на информация на сървърно устройство изисква доста голямо пространство. Достъпът е ограничен, тъй като е възможен само от едно устройство, а всеки хардуерен проблем може да доведе до загуба на данни. Изборът на уеб базиран софтуер елиминира тези ограничения. Той предоставя достъп от разстояние и по всяко време, без да се налага инсталирането му на вашето устройство. Дори да преинсталирате операционната си система, което често се случва, няма да загубите създадените записи в складовата програма.

Кога е време за софтуер за фактуриране

В момента, в който искате да спестите време, усилия и пари, да спрете да ровите в документация всеки месец в търсене и сортиране на фактури. Счетоводният софтуер гарантира поддържане на актуално счетоводство по всяко време, като предлага гъвкавост и рентабилност. Осигурява достъп до цялата информация, без значение дали сте в офиса или извън него. 

Улеснява комуникацията със счетоводителите, след като им предоставите определен достъп до системата. Така те ще виждат промените в реално време и ще разчитате на бърза и навременна обратна връзка с тях. Какви функции да има, зависи от обема работа, спецификите на бизнеса и индивидуалните предпочитания на всеки. Това, което върши работа при един търговец, може да се окаже недостатъчно за друг. 

Възползвайте се от опита, който имаме в Уеббилд България, потърсете ни за консултация и индивидуална оферта. Ще ви покажем как да създадете проформа фактура в рамките на минута и само с един клик да я генерирате в професионална и страхотно изглеждаща фактура с вашето лого. Ще ви предложим нищо по-малко от това, което ви трябва и нищо в повече, което да претовари системата и да я оскъпи ненужно.

0 коментара

Напишете своят коментар:

Други статии от нашия блог:

Чат модул в онлайн магазин

Чат модул в онлайн магазин

С адекватен онлайн чат превръщате посетителя в клиент Интернет потребителите се различават по интереси, вкус и предпочитания, но има едно нещо, по което си приличат. Всички иска...
Професионална изработка на сайт

Професионална изработка на сайт

В интернет има достатъчно безплатни платформи, които предлагат набор от инструменти сами да си изработите собствен уеб сайт. На пръв поглед нещата изглеждат напълно приемливо – р...
Обслужване на онлайн поръчки

Обслужване на онлайн поръчки

Как най-лесно да (не)вбесите клиентите И баба знае, че продажбите в един магазин в голяма степен зависят от продавачите. Дали са вежливи, усмихнати и дружелюбни. Дали ги мързи или в...
Какво е ролята на продуктовите етикети в онлайн магазина

Какво е ролята на продуктовите етикети в онлайн магазина

В електронната търговия, освен качествена изработка на онлайн магазин, е важно да имате стратегия за привличане на клиенти. Логично, тя се изгражда около продуктите, които предлагате. ...
Онлайн продажби с добра комуникация

Онлайн продажби с добра комуникация

Онлайн комуникацията продава: научете как Обратно на очакванията на мнозина, че комуникацията между клиент и продавач е възможна само във физически магазин, онлайн магазинът предост...
Сайт за групово пазаруване

Сайт за групово пазаруване

Сайт за групово пазаруване – кой печели от него Ако се чудите с какво да се захванете и как да се позиционирате в интернет пространството, то защо не обмислите идеята да създа...