Изработка на фирмен сайт

Изработка на фирмен сайт

Изработка на фирмен сайт

Изработка на фирмен сайт: когато искате бизнесът ви да работи без почивен ден

Имате бизнес и нямате фирмен уеб сайт? Шегувате се. Днес, на дигитален език, това е равносилно на самоубийство. Все едно не съществувате.

Сайтът работи за вас денонощно

online-site-working-non-stop

Когато правите поръчка за изработка на фирмен сайт, вие си осигурявате вашата визитна картичка. Ставате достъпни за всичките си клиенти и партньори. Всеки, който иска определени услуги или продукти, първото нещо, което върши е да намери информация в интернет чрез търсачката, най-често в Google. Какво се случва, ако вашият фирмен сайт не е там? Това, от което най-много се опасявате – трафикът е в полза на конкурентите ви.

Ако желаете да имате надмощие над всички останали, които са заети във вашата бизнес сфера, възползвайте се от предимството на добре изградения уеб сайт. Включете в него достатъчно подробна и подходящо структурирана информация. Потребителите първо търсят в интернет помощ и остават доволни, когато могат да прочетат как да се справят с проблема си. Правят го по всяко време и за тях е важно да имат достъп до това, което ги вълнува 24 часа в денонощието.

Няма друг начин да предложите на клиентите си постоянно обслужване. Така сте независими от почивни дни и фиксирано работно време. Дори по  празници и при по-дълги ваканции, вашият фирмен сайт продължава да работи за вас. Никога не знаете кой и кога ще реши да се запознае с дейността ви и да ви последва. Ще се случи, ако фирменият ви  сайт е изграден професионално и вдъхва доверие и респект на клиентите. Ако те се усетят сигурни и ви повярват, ще ви се доверят.

Поддържайте връзка с потребителите

komunikaciq-s-potrebitelq

Ако вече имате завиден брой клиенти и последователи, неминуемо те ще имат питания и периодично ще се нуждаят от допълваща информация. Добре би било да могат да влязат в сайта ви и да осъществят връзка с вас. Преките контактите винаги са за предпочитане и ще ви държат наясно с  актуалните нагласи и търсения на клиентите ви. Ще имате шанс да се погрижите за тях, а същевременно с това да им предложите нови стоки и услуги.

Има и още един безценен момент. Ако предоставите възможност на потребителите да се оплакват и жалват директно на вас, само ще спечелите от това. Има вероятност да ги задържите, като им предложите извинение в подходяща форма или някаква компенсация. Предотвратявате и една опасна практика. Недоволните клиенти да доверяват лошите си впечатления на близки и познати, както и да обсъждат публично своята неудовлетвореност. Желателно е да избегнете това неудобство и евентуалните загуби.

Когато разполагате с добър уеб сайт, поддържате го и го оптимизирате постоянно, ще се радвате на успех. Не е никаква тайна, че хората търсят в интернет по ключови думи. Ако сте си отработили задачата, вероятността на вас да попаднат правилните клиенти, е напълно реална. Ще ви намерят тези, които се нуждаят точно от вашите продукти и услуги. Няма по-удачен маркетингов похват от този, нито по-добре насочена и сигурна рекламна кампания. Засега действа безапелационно.

Заявете ясно кои сте и какво можете

kakvo-mojete

Вече сте наясно защо бизнесът ви се нуждае от изработка на сайт. Време е да помислите каква фирмена информация трябва да включва той. Следва ясно да покажете кои сте и с какво се занимавате. Посетителите трябва да знаят, че са на правилното място. Кажете им какво предлагате, направете го ясно и категорично още на първата страница. Така на потребителите няма да им се налага да гадаят и да се чудят дали вие сте тези, които търсят и дали не си хабят времето напразно.

Не усложнявайте нещата. Изберете възможно най-опростен домейн. Нека името на уеб сайта ви да бъде лесно за изписване и помнене. Не украсявайте наименованието с числа и не навързвайте много думи, разделени с тирета. Това тежи и може да има обратен ефект. Най-добре да се спрете на по-обикновено и максимално близко до дейността ви име за сайта. Логично е то да е едно и също с това на самата фирма, ако това е възможно и целесъобразно. Колкото по-непретенциозно, толкова по-добре.

Щом вече имате домейн и подходящ хостинг план, постарайте се и всичко останало да е наред. Направете навигацията удобна и предложете на клиентите си меню, каквото заслужават. Всички обичат да го виждат постоянно, независимо на коя страница се намират. Често им се налага да прескачат от едно на друго място, да се връщат назад и изобщо да кликат така, както им харесва. Не им отнемайте това изживяване, дайте им приятна навигация, в която няма да се изгубят, и с която ще боравят бързо.

Предложете качествено и полезно съдържание

kachestvo-i-polezno-sudurjanie

Това, че сте вложили старание да опишете коректно кои сте вие, не е достатъчно. По всяко време, на удобно място, потребителите трябва да виждат възможностите за връзка с вас. Изнервящо е да ги карате да издирват тази информация. Достъпът до нея трябва да е лесен и наличен по всяко време. Дайте по възможност повече начини за личен контакт. Нека да има обявени телефони и имейл адрес. В пъти повече доверие предизвиква сайтът, когато има и споделен адрес на фирмата.

Измислете към какво действие да подтикнете хората. Предложете им да спечелят някакво предимство или отстъпка, ако ви пишат или пък, ако се абонират за информационния ви бюлетин. Публикувайте положителните коментари и оценки, които получавате. Всички обръщат внимание на референциите и харесват да прочетат за опита и впечатленията на предишни клиенти. Не злоупотребявайте с измислени, поръчкови мнения, обикновено такива лесно се разпознават и носят много лоши последствия.

Не подценявайте умелото съдържание. Вярно е, че хората преди всичко разглеждат, но те обичат и да четат. Нека информацията, която подготвяте за тях, да бъде написана на разбираем език. Задължително условие е тя да е ценна и полезна, както и достоверна. Ако им губите времето с некачествено съдържание, скоро ще ви забравят. Потребителите обичат да се връщат в даден сайт, където знаят, че ще намерят нов и интересен текст. Подгответе им блог и не забравяйте да пишете в него.

Интернет пространството отдавна не е запазена територия за малцина избрани. Днес почти всеки може да бъде видян там. Това е  най-бързо развиващата се медия. Възползвайте се от възможностите и презентирайте успешно своя фирмен уеб сайт. 

1 коментар

коментар от  Севда коментар от  Севда Севда 2019-11-26

Много точно написано.

Напишете своят коментар:

Други статии от нашия блог:

Как да направите уеб сайт лесен за използване или защо търсачката е важна

Как да направите уеб сайт лесен за използване или защо търсачката е важна

Търговската уеб платформа не е просто сайт за пазаруване. В него има толкова различни детайли, които могат да бъдат добавяни и усъвършенствани така, че да се превърне в притегател...
SEO оптимизация на онлайн магазин

SEO оптимизация на онлайн магазин

Едва ли съвременният човек познава по-удивителен процес от светкавичното развитие на интернет. От нещо непознато и достъпно за малцина компютърни специалисти, изведнъж се превърна в еж...
Пари от уеб сайт: как да печелим?

Пари от уеб сайт: как да печелим?

През далечната 1995 година едва 16 милиона души от населението по цялото земно кълбо са ползвали интернет. 16 години по-късно, през 2012 техният брой вече е достигнал 53 милиона. В наш...
Каква работа вършат бутоните за споделяне в сайта

Каква работа вършат бутоните за споделяне в сайта

Бизнесът е наясно, че без уеб сайт няма как да е конкурентно способен на пазара. Всеки, който вече разполага със свое уникално дигитално пространство, се стреми да привлече колкото се ...
За какво трябва да се грижите, когато имате онлайн магазин?

За какво трябва да се грижите, когато имате онлайн магазин?

Безспорно едно от най-важните неща е, да имате надежден партньор както при изработката на онлайн магазина, така и при неговата поддръжка. Освен надежден софтуер за продажби (онлайн...
Софтуерът за фактуриране

Софтуерът за фактуриране

Един от най-ценните и вечно недостигащи ресурси на бизнеса е времето, необходимо за неговото развитие, управление и осъвременяване. Често търговците губят часове в търсене, сортиране и...