Как CRM бизнес софтуер работи за всеки търговец

Как CRM бизнес софтуер работи за всеки търговец

Как CRM бизнес софтуер работи за всеки търговец

Всяка компания може значително да подобри своята дейност и да реализира повече приходи, използвайки подходящ бизнес софтуер. CRM бизнес софтуер е продукт, който предоставя изчерпателна информация за възможностите и ресурсите на фирмата и то по един наистина лесен и удобен начин. Софтуерното решение е полезно както за мениджмънта в предприятието, така и за отделите по продажби, финанси, производство, управление на складови наличности и т.н.

Със своите възможности за визуализация и анализ на ключови показатели, софтуерната система от този тип е подходяща за всяко ниво в компанията, стига да е съобразена със спецификата и нуждите на конкретния бизнес. Колкото по-достъпен интерфейс има тя, толкова повече хора могат да работят с нея, без да е необходимо да притежават специални технически умения и познания или да преминат през дълъг курс на обучение и квалификация.

По-малко разходи и повече приходи

Това е целта на всеки бизнес. Част от функционалностите на системата са в услуга на мениджмънта и дават възможност на хората, натоварени с отговорността да вземат управленски решения, да оптимизират разходите. Те могат в реално време да анализират различните разходни пера, като заплати, бонуси, хонорари, плащания за гориво и материали, външни услуги и т.н. Въз основа на данните могат да предприемат подходящите мерки за оптимизация на месечните разходи.

Внедряването на бизнес софтуер е в състояние да повиши процентите на печалбата, тъй като оказва пряко влияние върху продажбите и генерирането на успешни маркетингови кампании. Това води до бързо изплащане на инвестицията и носи допълнителни приходи за всички, включително за клиентите. Мениджърите разполагат с богат набор от систематизирани данни, за да вземат бързи и адекватни решения – подробни бизнес справки, информация за ключови показатели и тенденции, анализи за ефективност и др.

Ефективно използване на наличната информация

В повечето фирми, особено тези с дългогодишен опит, има натрупана огромна по обем информация. Често тя залежава по папки и файлове, без да носи добавена стойност, каквато в действителност притежава. Едно от преимуществата на Bi (Business Intelligence) софтуера е, че може да обедини всички данни, като ги извлече от техните източници, без значение какви са те – от съвременна ERP система до най-обикновена екселова таблица.

Складираната с години информация се превръща в надежден инструмент за анализи и изводи, свързани с бизнес планирането. Това води до изготвяне на реалистични прогнози за краткосрочно и дългосрочно развитие на компанията, като позволява проектирането по удобен и достъпен начин на различни сценарии, включвайки досегашния опит и постижения, интелигентни визуализации, изкуствен интелект и др.

Опознаване на клиентите и целевите групи

Колкото по-точен е анализът за продажбите в една компания, толкова по-ясен е клиентският профил на потребителите. Възможностите са много и различни. Управленският екип може да разбере кой артикул е предпочитан и през кой ден от седмицата неговите продажби са най-високи. Не е трудно да се види коя рекламна кампания е била най-успешна, какво харесват и предпочитат клиентите, както и какви са техните навици.

Bi софтуерът може да участва в управлението на клиентските препоръки, тъй като проследява доста прецизно поведението на потребителите. Разбирайки нуждите и нагласите на клиентите, е много по-лесно те да бъдат удовлетворени и това да доведе до нови поръчки и повече продажби. Търговецът от своя страна може да пресметне колко средно печели от един клиент.

Оптимизиране на работата по отдели

Внедряването на Bi софтуерно решение помага за по-добрата организация на работа в различните отдели. Екипите получават достъп до информация, която е обработена, систематизирана и пригодена за техните нужди. Финансистите могат да се заемат с оптимизиране на управленските разходи, с бюджета и планирането. Маркетолозите могат да се съсредоточат върху поведението на клиентите и да изберат социалните канали, към които да ги насочат, както и рекламните кампании, които да организират в бъдеще.

За отдела по продажби е важно да измери ключови показатели за ефективност и да насочи усилия към намиране на подходящи, нови пазарни възможности. За всички е важно да знаят как да избегнат предишни грешки и тромави решения и как да предприемат правилните стъпки за излизане от кризисни ситуации или увеличаване на приходите, възползвайки се максимално от наличните ресурси и възможности.

CRM бизнес софтуер (Bi) е добро решение, когато търсите успешен инструмент за комуникация с настоящи и бъдещи клиенти. Той обаче е много повече от това. С него можете да управлявате целия бизнес от едно място, стига да включите необходимите модули, като фактуриране, разходи по отделни пера, изграждане на маркетинг стратегии, справки и анализи. 

Изпратете ни запитване, покажете ни основа на техническо задание, ако вече разполагате с такова. Свържете се с експертите на Уеббилд България, за да насрочим онлайн среща в удобно и за двете страни време и да обсъдим как можем да бъдем полезни за вашия бизнес. 

0 коментара

Напишете своят коментар:

Други статии от нашия блог:

Рекламна кампания във Facebook

Рекламна кампания във Facebook

Умеете ли да се възползвате от социалните мрежи? Опитайте това Забелязали ли сте, че все по-често при изработка на онлайн магазин, задължително присъства на удобно място, обикно...
Уеб сайт с авторско съдържание

Уеб сайт с авторско съдържание

Трябва ви авторско съдържание? Заложете на качество и стил. Едва ли някой се съмнява, че за успешен онлайн бизнес е нужно качествено съдържание. То помага на потребителите да се...
Недоволни клиенти

Недоволни клиенти

Как да реагирате, когато имате недоволни онлайн клиенти Когато се занимавате с онлайн търговия, неминуемо ще се сблъскате с ядосани и недоволни клиенти. Ще ви се случи, защото сте н...
Търговията от улицата до интернет

Търговията от улицата до интернет

Какво се случва с търговията: От улицата до интернет За търговията в най-общ план смело можем да кажем, че преживява своята коренна промяна. Пътят от улицата до онлайн пространствот...
Грешки в уеб дизайна

Грешки в уеб дизайна

Всеки гаф в уеб дизайна води до загуба на потребители Всеки уеб сайт си има мисия. Той не се прави за да съществува в пространството просто ей така, само за да го има. Преди да възл...
Нуждата от мобилна версия на сайта ни. Подготвихте ли се вече?

Нуждата от мобилна версия на сайта ни. Подготвихте ли се вече?

От 21 април 2015г, Google пусна нов робот наречен мобилен Армагедон, който ще следи за сайтовете дали имат работеща мобилна версия. Работеща, защото може да имате такава версия, но...